Retuperän WBK

Retuperän WBK on maailman paras Uudempaa ranskalaista Torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri.

Retuperän WBK Finlandia-talossa

Missä: Finlandia-talo, Helsinki
Milloin: 5. huhtikuuta 2019
Johtaa: Torturo Canini
Solisee: Antero Pellikka, näppäily
Solistaa: Sakari Mäkimattila, pasuuka
Soittaa: Retuperän WBK
Woimailee: Koejäsenet
Liput: Osoitteesta liput.rwbk.fi

Retuperän WBK sammuttaa jälleen ilmiliekehtivän yleisön Töölönlahden palokunnantalossa, jota leikkisästi myös Finlandia-taloksi kutsutaan. Valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalo on koko edellisen suurkonsertin jälkeisen kaksivuotiskauden panostanut musiikin historian suurmiesten tunnettujen teosten retusointiin ja korvannut säveltäjien virheet omillaan. Retuperän WBK:n kemiallisesti vahvistettu torviseitsikko tulee jälleen loitsimaan nämä klassisen musiikin kirkkaimmat lasihelmet yleisön kuultaviksi korviahivelevimmällä mahdollisella tavalla.

Retuperän WBK:n legendaarinen suurkonsertti ei olisi maineensa väärti ilman solistia. Tälläkin kertaa uudempaa ranskalaista torwimusiikkia on solistamassa ei yksi, vaan peräti kaksi eri solistia: Antero Pellikka (näppäily) ja Sakari Mäkimattila (pasuuka). Omien soittimiensa maestrot täydentävät Retuperän sulosäveliä mestarillisesti, kuitenkin liikaa orkesterin herkkää ja lyyristä äänensävyä häiritsemättä.Taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini

Torturo Canini on johtanut Retuperän WBK:ta jo vuosien ajan. Pienestä koostaan huolimatta hänen lavapresenssinsä on suuri, ainakin jos häneltä itseltään kysytään. Lyhyessä ajassa Canini on loihtinut Retuperän WBK:sta aivan uusia puolia (myös etu-) ja vienyt orkesterin linjaa merkittävästi taiteellisempaan suuntaan alkuperäisteosten säveltäjien perikuntien hartaasta pyynnöstä huolimatta.

(Valokuva: Teemu Ojala / Aallon valokuvausseura.)

Retuperän WBK
PL 69
02151 Espoo
Finland

(050) 525 2191
(09) 428 34 911