Retuperän WBK

Retuperän WBK on maailman paras Uudempaa ranskalaista Torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri.

Retuperän WBK:n äänilevyt

Äänilevy on keksintönä huomattavasti Retuperän WBK:ta vanhempi, päinvastoin kuin musiikki - sisälsiväthän ensimmäiset äänilevyt enemmäkin runonlausuntaa kuin reipasta torvensoittoa, jollaiseksi nykyihminen musiikin mieltää. Äänilevyn tekemisen kanssa RWBK otti asennoitumisekseen, että RWBK:n ensimmäisen äänilevyn syntyessä tulee äänilevyn olla kaksi kertaa niin vanha kuin äänilevy oli RWBK:n syntyessä.

Nykyaikaisemmat vaihtoehdot:

RWBK

RWBK-äänitteitä voi tilata verkosta tai kuunnella Spotifysta!

Retuperän WBK:n äänitteet ovat nykyisin kuunneltavissa Spotifysta sekä useista muistakin suoratoisto- tai verkkomyyntipalveluista. Retuperän WBK:n internet-levykaupasta voi tilata Retuperän WBK:n äänitteitä. Tällä hetkellä myynnissä ovat vuonna 2011 julkaistu Retusointia ja vuonna 2016 julkaistu Kuin äänilevyltä. Lisäksi tilattavissa on 2013 julkaistu 80-vuotismatrikkeli. Tarkemmat toimitus- ym. tiedot löytyvät tilauslomakesivulta.

Retuperän WBK YouTubessa

Uudemmasta ranskalaisesta torwimusiikista voi nauttia myös virtuaalisesti YouTubessa. Vakavaan uudemman ranskalaisen torwimusiikin kaipuuseen suosittelemme yhä äänilevyä tai täyden kokemuksen saamiseksi De Luxe -paikkaa konsertissamme.

Muita levyjä

Olemme esiintyneet myös muilla kuin omilla levyillämme. Esimerkiksi vuonna 1967 Ylioppilasteatterin näytelmään tehtiin soundtrack-EP nimeltään Aristofanes: Rauha. Musiikin on säveltänyt Marja Vesterinen, joka muistetaan mm. pasuunasolisti Raakel Alapuhtina.

Varsovan jazzjamboreen parhaat

Retuperä oli ollut soittamassa Porin jazzfestivaaleilla Kirjurinluodon konsertissa. Yleisön joukossa oli ollut puolalaisia jazzpuuhamiehiä, jotka ihastuivat tuoreeseen, ettemme sanoisi uudempaan tapaamme tulkita jazzia. Palokunta sai kutsun Puolaan samaksi syksyksi.

Orkesteri esiintyi 19.10.1969 suuressa jazzjamboreen päättäjäiskonsertissa. Konsertti paitsi taltioitiin levylle, myös lähetettiin suorana lähetyksenä Intervisio-maihin. Levyllä on yksi meidän esittämämme kappale, Moanin. Itse levystä sitä vastoin ei nykyisellä letkuneuvostolla ole harmainta aavistusta.

Retuperän WBK on esiintynyt myös Teknillisen korkeakoulun tuottamalla levyillä Polifoniaa (1998) ja Tupsahdus (2002).

Retuperän WBK
PL 69
02151 Espoo
Finland

(050) 525 2191
(09) 428 34 911